OPG IVAN TONKOVIĆ
OPG IVAN TONKOVIĆ
00385 098 384 379 Ponedjeljak – Subota 8:00 – 16:00, Nedelja neradimo Zagrebačka ulica 19, 44320, Kutina
S Vama smo
27 godina
Na prvome mjestu
Kupac
Broj 1
Ukrasno bilje - Borovnica
TRGOVINA

Ukrasno bilje

Specijaliziran smo za sve vrste ukrasnog bilja!

S preko  50 000 biljaka, OPG “Ivan Tonković” predstavlja idealan odabir ukoliko tražite ukrasne biljke, žive ograde, čemprese, tuje te savjete oko sadnje ili pomoć oko realizacije idealnog vrta. Jednostavno rečeno, naši klijenti nas zbog dugogodišnjeg iskustva obožavaju.

ŠTO JE UKRASNO BILJE

Ukrasno bilje, jednogodišnje, dvogodišnje ili višegodišnje zeljaste biljke, listopadno, zimzeleno ili crnogorično drveće, grmlje i penjačice koje se uzgajaju zbog ukrasne vrijednosti cvijeta, lista, stabljike, ploda, kore i sl. Sadi se za uređenje zelenih površina kao što su vrtovi, balkoni, terase, parkovi te za uređenje interijera (lončanice i rezano cvijeće).

GDJE SE PROIZVODI

Ukrasno bilje proizvodi se u rasadnicima, na otvorenom ili u zaštićenim prostorima, gdje je glavni cilj razmnožiti i uzgojiti biljku do prodajne faze. Pritom ekološki čimbenici poput svjetla, temperature, vode, gnojidbe, supstrata moraju biti optimalni za pojedinu biljnu vrstu i njezinu specifičnu fazu rasta. U mjerama njege biljaka vrlo je važna zaštita od bolesti i štetnika.

SAVJETI OKO ODABIRA

Za raspored ukrasnog bilja u vrtu neophodno je poznavati: visinu, vrijeme cvjetanja, zemljište, svjetlost, razmak biljaka i ostale uvjete koje biljke zahtijevaju. Da bi se napravila optimalna kompozicija boja i uskladilo da tokom cijele godine imate cvijetni vrt, tu smo da vam pomognemo pri odabiru i savjetu kako to postići.